A legtöbb számítógépes hiba nem egy, hanem több megoldással is orvosolható. Igyekszem mindig a leggyorsabb, legcélravezetőbb javítási módot megtalálni és alkalmazni, hogy mielőbb használhassa tovább számítógépét. Ugyanakkor nem vagyok mindenható, ezért előfordulhatnak olyan esetek, amikor nem várt komplikációk és nehézségek léphetnek fel, melyek előre nem voltak láthatóak. Ebben az esetben időben jelzem a felmerülő problémákat, így eldöntheti, hogy mi legyen számítógépe további sorsa.

Legfontosabb célkitűzésem nem a javítás, hanem a folyamatos megelőzés!
Ezért javasolom, hogy ne csak akkor hívjon számítógép szerelőt, amikor már megtörtént a baj! Célszerű a tökéletesen működő számítógépek időközönkénti átvizsgálása és tisztítása is. Nagyon sok hiba forrása ugyanis a tisztítás hiánya miatt kialakuló meggyengült hűtési rendszerre vezethető vissza, elsősorban laptop számítógépek esetében. A hőt leadó lamellás hűtőborda ugyanis nagyon szűk réseket tartalmaz, ahol nagyon könnyen lerakódik a por, ami egy idő után teljesen eltorlaszolja a forró levegő kiáramlását, vagyis a ventilátor nem tudja kifújni a gépből a meleg levegőt. Emiatt az alkatrészek forrósodnak, majd a forrasztási pontok meggyengülhetnek, ami meghibásodáshoz vezethet. Lehet, hogy pl. a 3 éve tökéletesen működő számítógépe holnap elromlik, ha nem gondoskodik a szakszerű tisztításról, karbantartásról! A tisztítás kedvező díja (1.500-2.500 Ft) eltörpül bármelyik alkatrész cseréjének díja mellett! A szakszerű tisztítást évente, félévente célszerű elvégeztetni, attól függően, hogy a gép környezete mennyire szennyezett porral, vagy egyéb levegőben szálló szennyeződéssel. Különösen célszerű megfontolnia a tisztítás elvégzését, ha azt tapasztalja számítógépénél, hogy a ventilátor többet és hangosabban jár, mint azelőtt, illetve, ha melegebbnek érzi a gép burkolatát bizonyos helyeken.

A fizikai tisztítás mellett igen fontos az operációs rendszer és a számítógépre telepített egyéb szoftverek “tisztítása”, karbantartása is. Egy átlag felhasználó akarata, vagy tudta nélkül is telepíthet akár interneten való böngészés közben olyan (felesleges) szoftvereket, alkalmazásokat, melyek konkrét hibát ugyan lehet, hogy látható módon nem okoznak, ugyanakkor nagyban csökkenthetik a számítógép teljesítményét a felesleges memória- és processzorhasználat következtében. Szoftveres átvizsgálásom során feltárom az ilyen programokat, melyekről kiderítem, hogy szükségesek e az Ön felhasználási igényeihez vagy sem. Amennyiben úgy ítélem meg, hogy az adott alkalmazás(ok) feleslegesen lett(ek) telepítve, szakszerűen eltávolítom az(oka)t. Ezáltal átlagosan 5-25%-os, vagy akár még nagyobb teljesítmény növekedés is tapasztalható.

Ha egyszerre veszi igénybe a fizikai és szoftveres tisztítási szolgáltatásunkat, kedvezményt biztosítok!

Ha szeretné számítógépét még sokáig biztonságosan használni, vagy ha gépét lassúnak érzi ahhoz képest, mint amilyen volt a vásárláskor (vagy mint ami elvárható lenne a konfiguráció tényleges teljesítményétől), hívjon bátran! Akkor is, ha nincs egyéb konkrét hibája számítógépének!

Hibabejelentés, érdeklődés:

Telefon: +36 70 2 26 27 26 (munkanapokon 8:00–17:00 között hívható)
Callcenter: +36 72 200 686 (éjjel-nappal hívható)
Email: info@exinfo.hu