Az óradíjról őszintén

“Tényleg az került 3000 Ft-omba, hogy itt ült a gépem előtt az otthonomban és többnyire csak nézte a homokórát??!”

Amikor Ön felhív akár engem, akár egy másik számítógép szerelőt, esetleg azt gondolja, hogy azt kell csak megfizetni, hogy kimegyünk, eltöltünk 1 vagy 2 (vagy akárhány) órát az otthonában, és sok esetben látszólag nem végzünk semmilyen komolyabb munkát, legalábbis fizikai értelemben. Okkal merülhet Önben fel a kérdés, hogy ez miért kerül óránként 3000 vagy akár 4000 Ft-ba? Akkor hogyhogy nem mindenki informatikus vagy számítógép szerelő?

Ez a leggyakoribb tévedés a legtöbb embernél, hogy azt gondolják, hogy csak azt kell megfizetni, hogy ott vagyunk fizikai lényünkkel és “ücsörgünk”. Ez valóban mehetne olcsóbban is, ha csak ennyiből állna az egész.

Ezzel szemben egy valamire való ALAPképzés, amit egy valamire való SZAKembernek el kell végeznie, bizony, akár az 1.000.000 Ft-ot is elérheti. Ha továbbképzésben is gondolkodik valaki, az újabb százezreket, vagy akár milliókat emészthet fel. És ezek csak a hivatalos képzések, amikről oklevelet, bizonyítványt, diplomát kap a végzett informatikus vagy számítógép szerelő.

Ezen kívül nem kevés időt töltünk folyamatos tanulással, akár csak úgy, hogy az internetet bújjuk, hogy tájékozottak, naprakészek legyünk saját területünkön. Naponta jelennek meg újdonságok, új hardverek, új szoftverek, melyeket célszerű mihamarabb megismernünk, akár még a megjelenésük előtti tesztekből. Soha nem lehet tudni ugyanis, hogy mikor “botlunk bele” Önnél valamelyik olyan eszközbe, alkatrészbe, amiről nemrég szereztünk információkat. Ez a fajta folyamatos szellemi képzés viszont valamilyen szinten szintén pénzbe kerül, de legalábbis rengeget időbe, ami valahol pénz.

Lehet, hogy Önhöz éppen azért nem tudok gyorsan, sürgősen kimenni, mert épp egy másik munka miatt egy hardverelem szervizkönyvét, ne adj Isten kapcsolási rajzát kell nagyítóval tanulmányoznom, hogy megtudjam találni, majd javítani a hibát. Ismétlem, lehet, hogy még nem is a tényleges javítással, de már megy bőven a drága időm azzal, hogy információkat szerzek be a megjavítandó alkatrészről. Így tehát eközben nem tudok másik munkával foglalkozni.

Ugyan ez a helyzet akkor is, amikor Ön kihív az otthonába vagy irodájába, mert mindenképp azt szeretné, hogy a helyszínen legyen megoldva a javítás. Ekkor is szintén arról van szó, hogy nem tudok több helyen lenni egyszerre, és lehet, hogy egy olyan teszt- vagy víruskereső programot kell futtatni, ami valóban látszólag “nem csinál semmit”, vagy a program lehet, hogy igen, de én nem. Még sem tudok eközben másik számítógéppel vagy bármivel foglalkozni, kénytelen vagyok ott ülni előtte és bámulni, akár csak Ön. Annyi különbséggel, hogy én esetleg tudom, hogy az adott problémára melyik program kell és rendelkezem is vele, vagy tudom, hogy honnan lehet/célszerű letölteni és tudom azt is, hogy hogyan kell beállítani és mit kell rajta figyelni. Így tehát ebben az esetben is kénytelen vagyok elkérni a teljes óradíjat, hiszen amíg az Ön homokóráját nézem, nem tudok pl. forrasztani egy alkatrészt egy nyáklapra, ami valóban sokkal látványosabb, fizikai munkát is jelent. Természetesen ezért is van az, hogy sok esetben a helyszíni javítás költségesebb, mint az elszállított, szervizben végzett munka, hiszen utóbbi esetben a homokóra bámulás helyett tudok másik, akár több számítógéppel is dolgozni egyszerre, amíg egy teszt vagy javítóprogram dolgozik helyettem. Ez a helyzet jellemzően pl. Operációs rendszer telepítéskor is, mely órákig is eltarthat anélkül, hogy hozzá kelljen nyúlnom. Éppen ezért van az, hogy Windows / Linux telepítést, újratelepítést szinte kizárólag csak szervizben tudom vállalni és helyszínen nem, ugyanis akár 4-8! órát is eltarthat, ami nyilván egyértelmű, hogy nem volna kifizetődő az Ön számára, hiszen ebben az esetben a 4x vagy 8x 4000 Ft-ot is elkellene kérnem. Ezzel szemben az alaptelepítés 3000 Ft, ha nem a helyszínen végzem, hiszen közben mással is tudok foglalkozni.

Ha tehát Ön azt gondolja, hogy amikor kihív pl. egy víruskeresésre, akkor azért fizet, hogy csak nézem a monitort, akkor nagyon téved.
Megpróbáltam összeszedni mindazokat a legszükségesebb dolgokat, amiket napról napra, hónapról hónapra fizetnem kell és/vagy időt kell rá szentelnem, hogy Önnél eltudjam végezni az adott munkát:

– Korábban: megfelelő végzettségek megszerzése, elsajátítása, gyakornoki munkák elvégzése, melyek mind csak viszik a pénzt
– Szervizberendezések, alkatrészek, szerzámok, műszerek FOLYAMATOS karbantartása, fejlesztése, bővítése, cseréje
– Teszt eszközök, számítógépek, alkatrészek, hardverek és szoftverek FOLYAMATOS karbantartása, fejlesztése, bővítése, cseréje
– Legtöbbször szükséges alkatrészek, eszközök megfelelő mennyiségben való raktáron tartása (amíg nem kerül beépítésre, pénzt von el)
– Információgyűjtés nyomtatott sajtóból (az újságok sincsenek ingyen), internetről (esetleg fizetős tartalmakkal), internetelőfizetés, de inkább előfizetések, hiszen manapság már nem elég egy helyi, otthoni kábeles internet, szükség van telefonra, laptopra, egyebekre is külön-küln előfizetésekre (havi sok-sok ezer Ft-ért).
– Szakmai találkozókon, bemutatókon, továbbképzéseken való részvétel
– Mivel gyalog lehetetlen mindenhová eljutni, főleg ha a számítógépet, vagy gépeket el is kell szállítani, szükség van saját autóra, melynek havi költségeivel nyilván tisztában van, ha Önnek is van. Ha nincs, vagy nincs is tisztában vele, hogy mire is költ havi szinten az autójára (mert pl. nem ír házi költségvetést), akkor röviden: üzemanyag, olajcserék, kötelező szervizek, műszaki vizsgák, kötelező és CASCO biztosítás, be nem tervezett javítások (pl. balesetek esetén)
– Szervizhelység fenntartása, úgymint bérleti díj, rezsi, felújítások és folyamatos karbantartás
– Könyvelő díja
– Kötelező kamarai díj
– Irodaszerek, úgymint nyomtató kellékanyagok, papír, toll, ceruza, stb
– Végül, de nem utolsó sorban: az ADÓK!
– … és még lehetne sorolni csak a kötelezően fizetendő dolgokat.

Amikor tehát Ön felkér egy javítási, karbantartási munkára, mindezek a dolgok is benne vannak, nem csak az, hogy azt az adott 1-2 órát eltöltöm Önnél. Ha csak azt kellene számolnom, akkor akár 500 Ft / óra is elegendő lehetne.

Továbbá, sokan gondolják azt, hogy ha mondjuk a 4000 Ft-os helyszíni óradíjjal számolunk, akkor az napi 8 órában 32.000 Ft, az havonta (21 munkanappal számolva) 672.000 Ft. Ez így leírva nagyon szép, de: egyrészt nem lehet egyhuzamban 8 órát dolgozni. Ha én kimegyek Önhöz, akkor az oda-vissza út még Pécsett is felemészt körülbelül egy órát, ez 4 helyszínnél már 4 óra! Ugyan kiszállási díjat lehet és szoktam is néha kérni, de általában nem élek ezzel a lehetőséggel, illetve, ha kérek is, az kisebb összeg, mint a 4000 Ft, de azt az összeget célszerű valójában is az autóra költeni, és az üzemanyag sincs ingyen. Másrészt, a legoptimálisabb esetben sem van úgy, hogy folyamatosan, egyhuzamban vannak munkák, a munkák között akár órák is telhetnek el, mire egy újabb ügyfél jelentkezik. Harmadrészt ha az én esetemet nézzük, én eleve NEM is tudok korlátlanul munkát vállalni, hiszen főállású munkával is rendelkezem és 3 kisgyermekkel, így a szervizelésre fordítható időm igen korlátozott, vannak napok, amikor egyáltalán nem vállalok semmit. Negyedrészt, még ha valaki olyan ügyes is, hogy minden napra meg van a 8 órányi kifizetett óránkénti 4000 Ft-ja (ez szinte lehetetlen egyszermélyben), akkor is még egyetlen szó nem esett az ADÓKról! Ha hiszi a kedves olvasó, ha nem, a 672.000 Ft mindenféle adók, járulékok és egyebek levonása után még a 300.000 Ft-ot sem éri el! Ezt ha valaki főállású vállalkozóként produkálni tudja, az elfogadható (de egyáltalán nem szenzációs), de mellékállásban a töredékét sem lehet összehozni.

Amennyiben Ön is egyet ért ezzel, bátran forduljon hozzám! Egyet garantálhatok: az árakat mindig előre kalkuláljuk és egyeztetjük, nincsenek rejtett, nem várt költségek. Amennyiben még is úgy alakulna, hogy előre láthatólag többe kerülne a javítás, akkor időben szólok és dönthet, hogy bevállalja vagy sem a többletköltséget.

Telefon: +36 70 2 26 27 26 (munkanapokon 8:00–17:00 között hívható)
Callcenter: +36 72 200 686 (éjjel-nappal hívható)
Email: info@exinfo.hu